Cibulka v sýrovém těstíčku
Cibulka v sýrovém těstíčku, to je jarní recept, která vám servíruje Apetýt. Pikantní mlsání k pivu nebo vínu skvěle doplní rajčatová omáčka.
Potřebovat budete:
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 vejce
- 80 g uzeného eidamu
- 80 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- sůl a grilovací koření
- olej na smažení
K výrobě omáčky:
- 400 g loupaných rajčat v konzervě
- půl cibule
- 2 stroužky česneku
- 15 zelených oliv
- 1 lžičku cukru moučky
- sůl, špetku chilli koření
Postup:
- Jarní cibulku omyjeme a osušíme, nakrájíme ji na zhruba pěticentimetrové kousky.
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a vyšleháme do hladké směsi, přidáme najemno nastrouhaný sýr, promícháme a dochutíme solí a grilovacím kořením.
- Na pánvi rozehřejeme olej, jarní cibulku obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran po 3 minutách na střední teplotu, ideálně dozlatova.
- Usmaženou cibulku položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- Do mísy dáme loupaná rajčata, přidáme česnek, olivy, cukr, cibulku, sůl i chilli a vše rozmixujeme a dochutíme cukrem a solí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.