Houbový dort
Připravte si s Apetýtem houbový dort. Hlavní ingrediencí jsou dary lesa. Pokud je máte uschovány v mrazicím boxu nebo naloženy, budou se hodit. Použít můžete žampiony, případně hlívu.
Budete potřebovat:
- 4 rohlíky
- 3 vejce
- půl kila hub
- sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek
Postup:
Rohlíky namočíte do mléka, přidáte houby, které si podusíte s kmínem a solí. Zapracujete je do husté hmoty, tu vylijete do vymazané dortové formy a pečete na 180 stupňů 35 minut.
Houbový dort je výborný nejen teplý, ale i nastudeno s chlebem a rajčaty.
Související
-
Tvarůžkový štrůdl
Za rodinným receptem se vydáme do tvarůžkové cukrárny v Lošticích, kde vytváří originální tvarůžkové dorty i moučníky. Podnik sídlí v krásném regionu Hané.
-
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka stojí pár korun, je zdravá a ještě k tomu vám bude chutnat. Inspirujte se pátečním Apetýtem!
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.